Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 33.
КОЙ ГОТВИ
Рецептата изпраща нашата читателка от София Виктория Тинтерова. Тя е превърнала готвенето в свое хоби. "Това е един любим на моето семейство и приятели кекс. Споделям го с вас, защото не много хора се сещат, че може да заменят захарта, какаото и ванилията със солени продукти. Ние го обичаме с копър, но става добре и с чубрица."
ПРОДУКТИ
2 яйца; 1/2 чаена чаша кисело мляко; 5-6 големи супени лъжици брашно; салам на дребни кубчета (или кренвирши, пушени гърди, а защо не пилешко, останало от вчера...); 200-250 г натрошено сирене; 6 супени лъжици олио; 1 връзка копър; сол, сода за хляб
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркайтеяйцата с киселото мляко и содата. Добавете олиото и малко сол. При непрекъснато бъркане добавете брашното, така че сместа да стане като много гъста боза. Добавете ситно нарязания салам, натрошеното сирене и накълцания копър.
Намажетеформа за кекс с олио и посипете с брашно.
Изсипетесместа и печете на 180 градуса около 40 мин.
Пробвайте с клечка за зъби дали е готов. (За по-младите домакини - ако по клечката за зъби има от тестото - кексът не е готов.)