Супичка е вече с мобилно приложение за Android и iOS

Пътеводител на новака в кухнята

arrow left icon

Шоколадови мъфини с тиква

print icon

products icon Необходими съставки:

  • яйца
    1 брой
  • брашно
    1 чаена чаша
  • тиква
    2/3 чаена чаша
    настъргана
  • олио
    1/3 чаена чаша
  • захар
    1/2 чаена чаша
  • какао
    2 супени лъжици
  • шоколад
    100 грама
  • бакпулвер
    1 чаена лъжица

recipe icon Рецептата:

Шоколад с люти чушки, шоколад с мента, шоколад с морска сол, всички тези шоколади може да откриете в магазините на рафта с шоколад. Но шоколад с тиква няма да намерите в нито един магазин. Съчетанието на шоколада с тиквата е наистина изненадващо, но и неочаквано сполучливо. Шоколадовите мъфини с тиква са изключително сочни и пухкави и са чудесна идея за почитателите на експериментите в кухнята. Рецептата за шоколадови мъфини с тиква е бърза, лесна и много сполучлива, подходяща за моментите, когато искате да приготвите вкусен, лесен и бърз десерт, който да бъде същевременно и много впечатляващ. Отделете 40 минути и зарадвайте домашните и вашите гости с вкусни и интересни шоколадови мъфини с тиква.

Рецептата за шоколадови мъфини с тиква в три стъпки:

  1. Първата стъпка от рецептата за шоколадови мъфини с тиква е подготовката на продуктите. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и какаото, а тиквата настъргвате на ситно ренде. Шоколадът нарязвате на дребни парченца. Може да ползвате какъвто шоколад имате под ръка. Шоколадовите мъфини с тиква на снимките са приготвени с млечен шоколад с лешници, но вие може да ползвате и черен, и млечен шоколад.
  2. Разбивате с помощта на миксер или с тел за разбиване яйцето, заедно със захарта и олиото. След това малко по малко добавяте брашнената смес при непрекъснато разбъркване. Накрая добавяте настърганата тиква и ½ от шоколада и разбърквате, но този път не с миксер, а с лъжица. Имайте предвид, че получената смес ще е доста гъста, но това не трябва да ви притеснява, тъй като тиквата по време на печене ще пусне достатъчно вода, за да овлажни сместа.
  3. С подготвената смес пълните формата за мъфини, в която предварително сте сложили хартиени кошнички. Пълните кошничките на ¾ от обема им, както се вижда на втората снимка. Върху всеки мъфин слагате по няколко парченца от останалия шоколад. Печете шоколадовите мъфини с тиква в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 20 минути, като проверявате дали мъфините са изпечени с помощта на клечка за зъби, ако остане суха, когато ги бучнете, то мъфините са изпечени.
Рецептата за  шоколадови мъфини с тиква е изпълнена!

notes icon

Първата среща с мъфините най-често е с класически ванилови мъфини или пък с чисто шоколадови мъфини. Но семейството на мъфините е много голямо и вариантите за рецепти за мъфини са безброй. Ако сте любители на нетрадиционните комбинации, а същевременно обичате да приготвяте и малки симпатични кексчета, то задължително пробвайте рецептата за мъфини с банан и овесени ядки, които се числят към здравословните мъфини, както и рецептата за постни мъфини, която от една страна решава проблема със сладкишите по време на пости, а от друга е чудесна идея за вкусен десерт, приготвен с подръчни материали.

ДОБЪР АПЕТИТ!

Покажи ми всички рецепти за:

comments icon Коментари  (20 от 38)

Добави коментар
  • Анонимен2013-11-18 00:25:42

    Здравейте, направих ги и станаха много вкусни, само че се пекоха доста време, около 40мин.
    Поздрави

    • Гисчо2013-11-18 00:28:15

      Добре, че сте имали търпение да се изпекат! Предполагам, че самата тиква е била по-сочна и затова печенето е отнело повече време! :)

  • Анонимен2013-11-19 23:58:00

    Преди време направих мъфини по тази рецепта и смея да твърдя, че бяха един от най-добрите които съм опитвала (не само приготвяла :)). Станаха доста сочни и влажни, точно по моя вкус. Тиквата не я мерих, но беше доста повече от една чаша, може би затова и станаха по-сочни.
    Излязоха 12 на брой, точно колкото ми е формичката за мъфини.
    Благодаря за рецептата!

    • Гисчо2013-11-20 02:41:22

      Съчетанието на тиква и шоколад е изключително сполучлива, много се радвам, че ви е харесала! :) Едни истинки вкусни зимни мъфини!

  • Анонимен2013-12-04 05:58:39

    Здравейте, днес направих мъфините и са просто страхотни. Много добре се получава комбинацията на шиколад с тиква, направо учудващо:) Благодаря за ясно написаната и много точна рецепта! :))

    • Гисчо2013-12-04 15:41:18

      Шоколад и тиква наистина си е малко нетрадиционна, но много ефектна и вкусна комбинация! Радвам се, че мъфините са ви харесали! :)

  • Анонимен2014-11-15 21:39:24

    Благодаря ви за страхотната рецепта. От както уча в друг град смея да твърдя, че се понаучих да готвя благодарение на вас. Това е втората рецепта за шоколадови мъфини, която приготрям и смея да твърдя, че се получиха страхотно. Благодаря ви за точите описания, които са достъпни дори за хора които тепърва навлизат в кухнята

    • Гисчо2014-11-15 23:04:07

      Аз лично много харесвам комбинацията тиква и шоколад, радвам се, че си има и нови приятели :) Щом сега правиш първи стъпки в готвенето и рецептите на Супичка ти харесват, значи наистина помага на новаците в кухнята и това много ме радва! :) Ще се радвам да продължиш да споделяш впечатления от рецептите, коитоприготвяш

  • Donka Kirova2014-12-08 16:18:06

    Добро утро! Пробвах рецептата и смея да кажа, че се получиха един от най вкусните мъфини. Мъжа ми беше резервиран като чу комбинацията, но това беше докато ги опита. Тази рецепта определено стана една от фаворитите ми.

    • Гисчо2014-12-08 16:27:29

      Да, комбинацията шоколад и тиква звучи малко странно, особено за българския вкус, но се оказа, че била класическа. Шоколадовите мъфини с тиква го доказват. :) Радвам се, че рецептата за шоколадови мъфини с тиква е намерила нови приятели! :) Да ви е сладко!

  • Анонимен2014-12-13 01:27:59

    Най-вкусните мъфини, които съм правила (и яла) до сега :)
    Наистина много ми допаднаха... направих половин доза за проба, и се ометоха за нула време :)
    Алекс

    • Гисчо2014-12-13 01:30:58

      Първия път - полвин доза, следвашия път - двойна доза! :D Шоколадовите мъфини с тиква са наистина много приятна изненада радвам се, че са ви харесали! :0

  • Анонимен2014-12-14 17:45:24

    нашите станаха за 5-6 min

    • Гисчо2014-12-14 17:57:10

      Ехееее! Вашата фурна е вълшебна :) Много бързо са се изпекли мъфините! :)

  • Unknown2015-10-09 05:40:34

    Здравейте, рецептата много ми допада, но тиквата, която имам вече е сварена. Мога ли да използвам нея и какво количество?

    • Гисчо2015-10-11 01:37:00

      Не е добра идея. По-добре е да заложите на свежо настърганата :)

  • Анонимен2016-03-26 00:44:27

    Здравейте!Може ли да ми кажете,чашата която сте използвали е 200 или 250 мл?Благодаря!

    • Гисчо2016-03-26 14:33:47

      Чаша от 200 мл :)

  • Алекс2018-12-04 10:19:53

    Здравейте,
    много пъти съм правила тези вкусни мъфини, но икам да попитам дали бих могла да опека кекс от посочените продукти? И просто да увелича времето за печене?
    Благодаря

    • Гисчо2018-12-04 11:08:43

      Да, всички рецепти за мъфини са приложими и като рецепта за кекс. Както и обратното! :)

    • Алекс2018-12-04 11:56:08

      Благодаря, след малко го почвам :)

  • Биляна2020-04-06 04:18:39

    Извинявам се за коментара ,но съм начинаещ в кухнята и не разбирам какво значи 1/2 или 2/3 може ли в грамаж преблизително за ориентир ?

    • Гисчо2020-04-06 09:32:02

      1/3 чаена чаша е около 70 мл, а 1/2 чаена чаша е около 100 грама.

  • Розалия 2020-11-17 20:46:08

    Много благодаря за прекрасните рецепти. Всичко, което приготвям от Супичка ни е супер любимо. Мъфините с тиква и шоколад веднъж ги правих 3 пъти в един и същи ден. Поздрави от цялото ни семейство.

    • Гисчо2020-11-17 22:40:17

      Благодаря много за прекрасните думи! Поздрави на цялото семейство! Много се радвам, че рецептата за шоколадови мъфини с тиква Ви е харесала, на мен също ми е една от любимите зимни рецепти за мъфини :) Да Ви е сладко!

  • Светла2021-02-27 16:57:17

    Много, много вкусни!! Правя двойна доза винаги, като добавям и портокалова кора. Благодаря да рецептата!

  • Росица2022-01-19 11:00:21

    Здравейте!
    От вчера до днес два пъти правя кексчетата. Бих казала, че рецептата като базова е чудесна. Уточнявам, че е направих с 2 яйца, защото използвах чаша около 250ml и 1/2 чаша захар на 1 яйце ми се видя много. Първият път сложих описаното количество тиква, която беше печена и резултата беше лепкав и много вкусен. Получиха се 12 броя.
    А днес е направих с 1 чаша сурова тиква на малки кубчета, която беше замразена и преди да я използвам е изкарах от фризера да се отпусне. Половината количество брашно го замених с овесени трици и половината количество захар с мед. Също така добавих и малко канела, поради простата причина, че я обичаме. Резултатът отново е чудесен.
    Благодаря за рецептата!

  • Galli2022-01-28 14:17:35

    Страхоъна рецепта, за три дни я приготвям за трети път. Благодаря за идеята!

    • Гисчо2022-02-10 22:13:20

      Хихи! Да, шоколадовите мъфини с тиква водят до пристрастяване! Лесни за приготвяне и токова вкусни!

  • Даниела 2022-02-10 13:24:11

    Изключителен фен съм на страницата! Тези мъфини са меко казано страхотни! А дори не обичам тиква ????

    • Гисчо2022-02-10 22:12:40

      Хахахаха! Тиквата е много повече от печена тиква и рецептата за шоколадови мъфини с шоколад го доказва! Радвам се, че рецептите на Супичка Ви харесват и се получават добре :)

  • Мариета 2022-11-11 14:59:10

    Мъфините станаха превъзходни! Аз добавих малко орехи. Тези стават любимите ми шоколадови мъфини.
    Дали биха станали с друг плод, огато не е сезонът на тиквата. Или ако замразя настъргана тиква?
    Отивам да правя двойна доза..

  • Жени 2023-01-21 14:41:35

    Пише, че рецептата е за 7 порции. Трябва ли да удвоявам ако искам повече?

    • Гисчо2023-01-22 10:58:51

      7 порции са около 14 мъфини, така че ако искате примерно около 30 мъфина, направете двойна доза. Но все пак, всичко зависи от големината на формата ви за мъфини :)

  • Ани То2023-11-15 11:22:49

    По някаква причина моите мъфини с тиква не бухнаха и са ронливи. Възможно е тиквата да не е пуснала течност. Бях купила вече нарязани и обелени парчета тиква. Иначе на вкус са супер мъфините.

    • Гисчо2023-11-18 18:23:09

      Не би следвало причината да е в тиквата, освен ако самият сорт е много сочен.

Добави коментар

Име
Коментирай