Bашата любима рецепта може да спечели 50 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Светлана Семкова е от София. Предлага една рецепта за постен кекс, който е с мед и канела. Подходящ е за всички, които постят преди Великден.
ПРОДУКТИ
150 г мед
1 ч.ч.вода
1 ч.ч.захар
1 к.ч.олио
3,5 ч.ч.брашно
1 с.л.сода
1 с.л.канела
3 ч.ч.смлени орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварявамеводата, меда, олиото и захарта. Като изстине сместа, прибавяме смлените орехи, канелата и брашното със содата.
Разбърквамеполучената смес много добре да се получи гъста и еднородна маса.
Сипвамея в кексова форма, която предварително сме намазнили с олио и посипали с брашно.
Печемв умерена фурна около 40 мин. Като го извадим, поръсваме по желание с пудра захар и сервираме.