Солени мъфини с моцарела и риган
Рейтинг: Сложност: Изпробвана: 2 Любима на 46 готвача |
Снимката е добавена от Black_Beret
Необходими продукти
- • 200 г брашно
- • 1 с.л. суха мая или 25 г прясна
- • 1 ч.л. сол
- • щипка черен пипер
- • 1/2 ч.л. чесън на прах
- • 1 с.л. захар
- • 1 ч.ч. прясно мляко
- • 2 бр. яйца
- • 1/3 ч.ч. олио
- • 200 г сирене Моцарела
- • сух риган за поръсване
Начин на приготвяне
Пресява се брашното, добавя се солта и се смесват с маята, чесъна, пипера и захарта. В отделен съд леко се разбиват яйцата, смесват се с млякото и олиото. Течната смес се прибавя към сухата и се бърка до еднородна маса. Прибавя се и настърганата моцарела и отново се разбърква. Формите за мъфини се намазват с масло или маргарин, слага се от сместа до 3/4 от формата, посипва се с ригани се пекат на 170 С около половин час или до зачервяване.
Рецептата е добавена от BABY на 10 Август 2009 г.
Още рецепти за:
Свързани статии:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 2 Black_Beret [Изпробвал рецептата] | Чудесни мъфинчета - хем нещо различно, хем не са и солени - идеално за хлапетата! А, те ги ликвидираха за минути... [Изпробвана] | 25 Яну 2020 |
снимки от Black_Beret [Изпробвал рецептата] |
25 Яну 2020 | |
снимки от k.mimi66 |
20 Фев 2014 | |
# 1 svetulka97 [Изпробвал рецептата] | Страхотни мъфини в италиански стил. Много ми харесаха и пак ще ги направя. Увеличих брашното на 250 гр., защото моцарелата ми беше в саламура. Нямах риган и сложих чубрицата и то директно в сместа. Супер подходящи за коктейл или някакво събиране, особено ако са в по малки форми. [Изпробвана] | 29 Сеп 2013 |
снимки от BABY [Автор на рецептата] |
10 Авг 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.